Gulvavretting og ofte stilte spørsmål.Gulvavretting og ofte stilte spørsmål. Noe av det aller viktigste når du skal legge nytt gulv, er at underlaget er rettGulvavretting er flytende masse og kan utføres på alle typer gulv, men i hovedsak på betongdekker og hulldekker. Vi utfører avretting på tregulv, gulv med vannbåren varme og gulv med varmekabler. De fleste nybygg uavhengig om det er privat bolig eller større industriprosjekter tar i dag utgangspunkt i at gulvene skal avrettes før det legges fliser, belegg, parkett eller tepper. Under er spørsmål vi ofte får i forbindelse med gulvavrettingen.

 

Hvor mye koster det å avrette gulv?

Det er forskjellige priser på avrettingsmassene og det varierer ofte utfra tykkelse du trenger, gulvløsning, romfunksjon og hvor stort gulvet er. Selve avrettingsmassen regnes ut per kg eller per kvm. Ta kontakt på mail og beskriv ditt behov eller be om en befaring. Vi hjelper deg med riktig pris til ditt gulv.

 

Hva du må gjøre før vi kan avrette ditt gulv?

  • Arealet må være ryddig og fritt for støv, olje, fett og løse partikler eller andre urenheter.
  • Kabler, slanger og lignende må være hengt opp i god høyde.
  • Vi må ha tilgang på vann med et stabilt vanntrykk (minimum 2000l vann/t manuellpumpe og 3000l/t med pumpebil).
  • Er det fremkommelighet og oppstillingsplass for pumpebil på stedet? Evt. må du kanskje varsle naboen din før vi kommer?
  • Temperatur i arealene som skal avrettes må være minst 10ºC og romtemperatur skal være mellom 10-25ºC under og etter utførelse for best mulig herdeforhold.

 

Hvor lenge må vi vente før vi kan gå på gulvet?

Tørketiden avhenger av tykkelsen på avrettingsmassen, temperaturen, luftfuktigheten og luftsirkulasjonen i rommet. Ved det fleste tilfeller er arealene gangbare etter 2-4 timer (med +20 ºC romtemperatur, 
50 % luftfuktighet og god luftutskifting).  Produktene vi benytter er fra weber og vi anbefaler å følge deres anvisninger for herdetider når det gjelder å ta arealene i bruk.

 

Hvordan dempe trinnlyd?

Trinnlyd er lyd i bygninger som oppstår ved at fottrinn og lignende setter bygningskonstruksjonen i svingninger. Man kan velge å legge gulv som reduserer trinnlyd, det kan være vegg-til-vegg – teppe, teppeflis, vinyl eller linoleum med trinnlydsdemping, eller man kan velge et flytende gulv med akustikkdempende underlag som trinnlydsplater. For å stoppe luftbåren lyd, skal lydbølgene stoppes, og det gjøres best med harde, tunge og døde materialer som betong, gips og stein. Felles for alle trinnlydsplater, er at de har høy tetthet og bidrar utmerket til å dempe trinnlyden mellom etasjer.

 

Gulvavretting har mange muligheter og på variert underlag.

Underlag: sponplater av tre  Underlag: trinnlydsplater med armering og varmekabler  Underlag: Delvis belegg og betong underlag: hulldekker Underlag: betong utendørs Underlag: ståltrapp