Firmaets historie

Det er i dag femte generasjon som driver murfirmaet, men det startet i august på 1860 tallet hvor Johan Gustavsen ble født i Jevnaker kommune. Hans opphav er ukjent, men yrke er oppført som husmurer og han er første ledd i Murmester Solbergs familielinje som yrkesmurer.

Johan og hans kone Ingeborg fikk 12 barn, hvor en av sønnene ble kalt Anker Johansen (f. 05.06.1898).  Anker kom til Vestfold som husmurer etter å ha gått i lære hos sin far og fant sin kone Jenny som gjorde tjeneste på en gård i Kodal. Her slo han seg ned og barn kom til, deriblant sønnen Torleif Johansen (f. 09.03.1920). Anker var mye syk, og da han var sengeliggende går det vandrehistorier om at han benyttet sønnen Torleif, som sendebud med sykkel fra sykesengen til byggeplassene med instrukser på hvordan murerarbeidet skulle utføres.

Anker Johansen

Starten i 1946

Firmaet ble formelt startet i 1946 av Torleif Johansen (1920 – 2010) i Andebu kommune. Han ble i dette året godkjent som muremester av Sandar kommune. De var 4 ansatte på dette tidspunkt og Torleif hadde til tider med sin kone Gunvor-Elise med som håndlanger på jobb. Firmaet har bl.a. oppført kornsiloer for statens Kornforretning, Breidablikk kolonial og Kjøttforretning med fryseanlegg. Det opprinnelige firmanavnet var: Mur og betong men har frem til 1980 skiftet navn og involverte i ledelsen flere ganger.

Overtakelsen

Torleifs datter Evelyn Johansen giftet seg med Sandefjords gutten Inge Solberg som overtok firmaet sammen med, Jan Johansen (sønn) og Yngvar Christensen i 1980. Trioen ble oppløst i løpet av 1980 årene og Inge Solberg tok over for fullt i 1990 med det nye navnet: Murerfirma Inge Solberg. Han hadde allerede da drevet alene en god stund.

I 1998 ble firmaet gjort til AS og fikk pyntet litt på navnet i samme vending til: Murmester Inge Solberg AS. Inge hadde i 1996 bestått mesterprøven og kunne benytte tittelen murmester. Firmaet vokste og Inge hadde på det meste 7 ansatte, deriblant sønnen Thomas Solberg.

Thomas Solberg har vært ansatt i sin fars firma siden 1994 og tok over i 2009 og firmaet endret navn til: Murmester Solberg AS. Thomas bestod mesterprøven i 2011 og bærer arven som femte generasjons murmester videre. Sommeren 2020 startet sønnen til Thomas som læregutt bare 13 år gammel, siden det har han vært med i skoleferier og ved mulighet. Så vil tiden vise om han blir murer eller om livet sender han i helt andre retninger.

I dag er vi 7 faste ansatte med lager/kontor i Kodal, Sandefjord kommune. Over de siste årene har vi snevret inn vårt fagfelt og satser i stor grad på gulvavretting som vår nisje. Vi håper synliggjøre oss enda mer med vår erfaring og mange årig kompetanse, samt å heletiden utvikle og vedlikeholde oss på ny kunnskap.

 

Jobbe hos oss?
Vi søker ikke aktivt etter flere ansatte pr nå, men vi er selvfølgelig interessert i dyktige fagfolk.
Du er velkommen til å sende inn en åpen søknad ved å bruke e-post: lene@murmestersolberg.no