Gratulerer med kvinnedagen!Uke 10

Gratulerer med kvinnedagen! I dag er det kvinnedagen og vi markerer den ved å fortelle om hvilke kvinner som har hatt betydning for firmaet. Den internasjonale kvinnedagen ble etablert av FN i 1977, i forbindelse med det internasjonale kvinneåret i 1975. Dagen markeres for å sette fokus på kvinners kampsaker og rettigheter, og feires av mange land over hele verden.

 

Først ut er avdøde Gunnvor Elise Johansen, hun var gift med Torleif Johansen som formelt stiftet firmaet i 1946. Gunnvor var på denne tiden med sin ektemann på arbeid som håndlanger ved behov. Kvinnedagen ble ikke regelmessig markert i Norge før etter annen verdenskrig og Gunnvor sin generasjon fikk nok ikke den oppmerksomhet de hadde fortjent. Vi er stolte over å ha hatt henne i vår familielinje!
Gratulerer med kvinnedagen
Neste kvinne er Gunnvor sin datter Evelyn Solberg (f.1956) . En bauta til å sørge for alle rundt seg og har oppdratt en særdeles kompetent mann og murer i sønnen Thomas!  Evelyn jobbet ikke aktivt ute i murerfirmaet med var Inge Solberg sin høyre hånd på hjemmebane. Hun er et skikkelig «armeringsjern i støpen» til familien Solberg.

Siste kvinne (foreløpig) i rekkene er Lene Solberg som er gift med Thomas Solberg. Hun har vært ansatt i firmaet siden 2008 og jobber mest på kontor, men er å finne ute i arbeid også sammen med «Gutta på gølvet». Heldigvis er det blitt svært hyggelig å være kvinne i bygg og anleggsbransjen, mye takket være tidligere generasjoners arbeid.